mandag den 30. juli 2012

Sommerferie - Part 4

De sidste sandkorn er skyllet af kroppen og weekendtaskerne er (næsten) pakket ud. Vi er landet i vores lejlighed igen efter en lille uges eventyr på Ærø:-)

C og jeg oplevede dog, at Tvitten på turen indimellem virkede stresset, og at mini-McEnroe pludselig hoppede frem fra busken igen og bad sine forældre om at hoppe i havet. Vi blev på et tidspunkt enige om, at vi var børnefamilien fra helvede, der hærgede hele byen. Dem, som larmer før solen er stået op, og hvor moren to gange når at tænke 'pyha, godt vi ikke er de eneste med et hyper-overaktivt-barn-der-klatrer-på-rækværket-og-synger-MGP, indtil det går op for hende, at det er Tvitten, der har fundet ud af at låse hoveddøren til huset op og er rendt udenfor.

Så C og jeg var lidt bekymrede. For burde ferien ikke være den, hvor alle fik pulsen ned fra de 380? Det gik så til sidst op for os, at den manglende struktur fra hverdagen påvirkede Tvitten mere, end vi havde regnet med, og at omtrendt det værste, vi kunne give hende som svar på, hvilke planer vi havde for dagen, var 'ingen - nu skal vi bare gå rundt og hygge os'. Så tilbage i boksen med mor og far og deres behov for carpe diem. Og frem med de små planer. Egentlig havde Tvitten bare brug for at høre, at C og jeg havde styr på det, så det krævede ikke mere, end at vi fortalte hende, hvad vi kunne tænke os at lave og i hvilken rækkefølge. Og så var de hysteriske anfald væk. Og det var derefter ikke svært at indtage Ærø og nyde den vilde natur, stranden, legepladserne, de brostensbelagte gader med miniputhusene og ikke mindst hinanden.
























Det var vores sidste dag i sommerferien i går, og den stod lidt i de praktiske gøremåls tegn. Jeg kunne dog også mærke, at jeg trængte til et par timer alene med Tvitten, hvor jeg ikke havde Mini Tvitten på radaren. Så vi snuppede cyklen og tog ud i det blå. Og besøgte bl.a. parkourbanen i Ørestaden. Og kunne derude konstatere, at Tvitten er stærkere og sejere end moren. Og at det er mere end et år siden, moren har klatret og dyrket regelmæssig motion. Og at jeg fik forstrakt en hidtil ukendt muskel i et forsøg på at klatre om kap med Tvitten.














I dag har vi så startet hverdagen igen, og det er faktisk helt okay (selvom jeg føler mig lidt punkteret uden hele familien samlet). C er taget på arbejde, Tvitten glædede sig til at komme i børnehave, og Mini Tvitten og jeg glæder os til at krybe tilbage i barselsidyllen, som vi har sammen et par uger endnu.

mandag den 23. juli 2012

Sommerferie - Part 3

Bloggen ligger lidt stille her i sommerferien. Til gengæld nyder C, Tvitten, Mini Tvitten og jeg at have en masse tid med hinanden, hvilket blandt andet betyder lange, hyggelige morgener, hvor morgenkaffe bliver til formiddagskaffe og nattøjet får lov at sidde på i et par timer længere, end det plejer. Og så er det også bare rart at tage dagen som den kommer. Hvad enten den byder på brunch, hyggelige stunder med nogle af de venner, vi ikke lige får set til daglig, eller sommergrill i gården med naboer.













I går sprang vi til, da solen tittede frem, og skyndte os ud til stranden. Og efter et mindre showdown med det lille medbragte lætelt og en sandstorm, hyggede vi os med picnic, sandslotte og med at dyppe tæerne i det kolde vand.












Nu har vi en lille uge tilbage af vores sommerferie. Den vil vi bl.a. bruge på at udforske Ærø, hvor vi glæder os til at skulle bygge endnu flere slotte i sandet og måske nyde lidt af øens egen honning og lokale bryg, mums mums!

tirsdag den 17. juli 2012

Sommerferie - Part 2

Den første uge af vores ferie er nu gået. Og imellem blæst og byger har vi oplevet glimt af sol og sommer, hvor vi har sommerhygget og spist is og plukket blomster, fanget krabber og badet i havet (nogle har så mest bare kigget på). Og da det regnede? Da kunne vi så hygge med Farmor og forberede Tvittens 4-års fødselsdag i sommerhuset ved at bage og pynte boller, lagkage og cupcakes i bedste Rosa fra Rouladegade-stil.

Og Tvitten havde en fantastisk fødselsdag. Hun var kun en lille smule hyperaktiv fra tidlig morgen til sen aften, og forældrene var kun en lille smule trætte. Men det var skønt at fejre hende i solen med familien, som var så sød at komme langvejs fra for at være med til at synge fødselsdagssang og råbe hurra! Og være med til at opfylde en 4-årigs ønsker om prinsessekjole, prinsessesko, prinsessediadem, prinsessesmykker, prinsessebowling, prinsessetelt og prinsessebog. Suk. Tvittens prinsessefase kom samtidig med start i børnehaven sidste år og er egentlig kommet lidt bag på os, fordi hun altid har været lidt af en drengepige, der elsker at klatre højt og køre stærkt på alt, hvad der har hjul. Men hun har nu heldigvis bevaret sin indre vildbasse. Og den lod sig heller ikke fornægte, da hun det ene øjeblik kørte motorcykelræs i prinsessekjole og dertilhørende højhælede sko i Mormor og Bedstefars have i weekenden og det næste smed sig rundt i det våde græs "fordi en snegl spændte ben for hende".

Nu er vi så kommet hjem igen. Vi kan se tilbage på den første uge af vores ferie, som vi har nydt både alene og sammen med masser af familie, og det har været rigtig skønt. Men pigerne var også begyndt at blive trætte og kuldrede, så nu nyder vi at være hjemme i lejligheden. Og glæder os til endnu mere sommerferie, som vi endnu ikke har bestemt os for, hvordan skal se ud.

























Når prinsesseskoen flækker, er det godt at have lidt epoxy ved hånden...